Go Back
+ servings

Indbagt mørbrad

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk smør
  • 1 svinemørbrad (afpudset)
  • 450 gr hakket svinekød
  • 1 løg (revet)
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 rulle fersk butterdej (brug 2 ruller, hvis mørbraden er stor)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og brun mørbraden på alle sider. Drys med salt og peber og stil mørbraden til side.
  • Kom hakket svinekød, løg, mælk og hvedemel i en skål. Slå ægget ud i en lille skål og pisk det sammen med en gaffel. Tilsæt næsten hele det sammenpiskede æg til farsen, men gem 2-3 spsk til pensling. Tilsæt salt og peber til farsen og rør den sammen.
  • Bred butterdejen ud og fordel halvdelen af farsen i en stribe på midten på langs ad dejen. Placer den brunede mørbrad ovenpå farsen og fordel herefter resten af farsen ovenpå mørbraden så det ligner et farsbrød.
  • Fold butterdejen op omkring farsbrødet, så det lukkes inde i butterdej og luk enderne til. Læg den indbagte mørbrad med sammenføjningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Er det en stor mørbrad, kan man bruge 2 ruller butterdej. Den ene rulle bruges til bund. Derefter lægges den anden rulle over som låg og så lukkes kanten til hele vejen rundt, evt. med en gaffel.
  • Pensl butterdejen med det resterende, sammenpiskede æg. Er der ikke nok, kan der spædes med lidt mælk.
  • Bag mørbraden ved 200 °C (varmluft) i 60-70 minutter, indtil den er færdigtilberedt, eller til kernetemperaturen siger 66-67 C° (medium stegt mørbrad) eller 68-70 C° (gennemstegt mørbrad). Begynder mørbraden at blive for mørk, kan man evt. slå varmluftsfunktion fra den sidste del af bagetiden.
  • Server mørbraden med salat eller grønt, ristede kartofler og evt. sauce.

Noter

Det er lækkert at tilføje forskellige slags hakkede grønsager som svampe, porrer, peberfrugt og lign til farsen. Vær dog opmærksom på, at det er en god idé at sautere grønsagerne på panden først, så væden kan fordampe. Ellers kan væden fra grønsagerne løbe ud i farsen under bagningen og gør butterdejen blød.