Go Back
+ servings

Knuste kartofler med pesto og ost

Bagetid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 12 mellemstore kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl basilikumpesto
  • 50 gr revet ost, fx cheddar
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne, men lad skrællen blive på. Kog herefter kartoflerne møre under låg i letsaltet vand.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Knus kartoflerne med bagsiden af en ske, et kartoffelmosjern eller lignende. Der sker ikke noget ved, at kartoflerne falder lidt fra hinanden.
  • Pensl kartoflerne med olie og drys med salt. Fordel herefter pesto og ost på kartoflerne.
  • Bag kartoflerne ved 200 C° (varmluft) i ca 20-25 minutter, indtil osten er smeltet og kartoflerne har lækre, gyldentbrune kanter.
  • Dryp evt. med lidt ekstra pesto og server kartoflerne.

Noter

Man kan sagtens bruge andre former for pesto, fx en rød tomat- eller chilipesto til de knuste kartofler.