Go Back
+ servings

Hasselback rødbeder

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 4 store rødbeder
  • 3 spsk olie
  • 2 tsk tørret timian eller rosmarin
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne og skær top og bund væk. Skær herefter hver rødbede i 3-4 tykke skiver á ca 4 cm tykkelse.
  • Stil rødbedeskiverne med skærefladen opad på et skærebræt og skær dem i tynde skiver ca 3/4 igennem. Rødbederne skal altså skæres i tynde skiver, men stadig sidde sammen i bunden.
  • Placer rødbederne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl eller spray med olie og drys med timian/rosmarin og salt og peber.
  • Bag rødbederne ved 200 C° (varmluft) i ca 30 minutter, indtil de er møre og gennembagte.
  • Drys evt. med lidt flagesalt og server.

Noter

I stedet for olie kan man smelte lidt smør og pensle rødbedeskiverne med smeltet smør, inden de bages.