Go Back
+ servings
Ovnbagt græskarsuppe i en skål med græskarkerner på toppen

Græskarsuppe (ovnbagt)

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 lille hokkaido græskar (butternut kan også bruges)
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk paprika
  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 2 løg (hakkede)
  • 1 peberfrugt (kan udelades)
  • 8 dl hønse- eller grønsagsbouillon (evt. vand + 1 bouillonterning)
  • 1 dl piske- eller madlavningsfløde
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk hvidvinseddike (andre slags eddike kan også bruges)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Halver græskaret og skrab kernerne ud. Skær græskarkødet i grove tern - der skal bruges ca 650 gr. Det er ikke nødvendigt at skrælle græskaret først.
  • Kom græskarstykkerne i en frysepose og tilsæt olie, paprika, salt og peber. Ryst posen grundigt, så olie og krydderier fordeles og bred det hele ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag græskarstykkerne i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 15-20 minutter, indtil de er møre og bløde.
  • Opvarm olien i en gryde og sauter hvidløg og løg heri, til de bliver klare.
  • Rens peberfrugten for stok og frø og skær den i grove tern. Kom peberfrugtstykkerne i gryden og sauter et par minutter.
  • Kom de bagte græskarstykker i gryden og tilsæt bouillon. Bring gryden i kog og lad den koge igennem i et par minutter.
  • Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt fløden.
  • Smag til med spidskommen, eddike, salt og peber og varm suppen igennem.
  • Server suppen rygende varm, evt med en klat creme fraiche og godt brød til.