Go Back
+ servings
Tunmousse

Tunmousse

Hviletid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 ds tun i vand eller olie (vægt, ca 140 gr pr ds)
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 blade husblas
  • 0,75 dl piskefløde
  • saft af ½ citron
  • 100 gr rejer
  • 100 gr røget laks i skiver
  • salt og peber
  • evt. frisk dild, citron og tomter til pynt

Sådan gør du

  • Dræn tun for vand eller olie og kom den i en skål.
  • Findel tunen med en gaffel og rør den sammen med mayonnaise, creme fraiche, salt og peber.
  • Udblød husblas i koldt vand.
  • Pisk fløden til skum.
  • Knug vandet af husblassen og kom den i en skål sammen med citronsaft. Lun citronsaft og husblas i mikrobølgeovnen i 10-15 sekunder, indtil husblassen er smeltet. Skålen kan også lunes over vandbad.
  • Rør én spsk tuncreme ud i den lune husblasblanding. Gentag med 3-4 spsk tuncreme indtil husblasblandingen ikke er varm længere. Vend så blandingen tilbage i den resterende tuncreme og rør godt rundt.
  • Vend flødeskum i tuncremen og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Fordel tunmoussen i en lille form (rund eller firkantet) foret med husholdningsfilm.
  • Sæt moussen på køl i 2-3 timer, indtil den har sat sig. Der er også den mulighed, at man kan fryse sin mousse, hvis man vil lave den i god tid.
  • Vend den stivnede tunmousse ud på et fad med bunden øverst. Fjern husholdningsfilmen og pynt moussen med røget laks i skiver, rejer, små tomter, citron og frisk dild.
  • Server moussen med brød og evt. en creme fraiche dressing, hvis man synes.