Go Back
+ servings

Tunmousse

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 2 ds tun i vand eller olie (vægt, ca 140 gr pr ds)
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 blade husblas
  • saft af ½ citron
  • 0,75 dl piskefløde
  • 100 gr rejer
  • 100 gr røget laks i skiver
  • salt og peber
  • desuden - frisk dild, citron og små tomter til pynt

Sådan gør du

  • Dræn tunen for vand eller olie og kom den i en skål.
  • Findel tunen med en gaffel og rør den sammen med mayonnaise, creme fraiche, salt og peber.
  • Udblød husblas i koldt vand i ca 5 minutter.
  • Knug vandet af husblassen og kom den i en lille skål sammen med citronsaft. Lun citronsaft og husblas i mikrobølgeovnen i 10-15 sekunder, indtil husblassen er smeltet. Har man ikke en mikrobølgeovn, kan man også lune skålen over vandbad.
  • Rør en spsk tuncreme ud i den lune husblas. Gentag med 3-4 spsk tuncreme (én skefuld ad gangen), indtil citron- og husblasblandingen ikke er varm længere. Vend så blandingen i den resterende tuncreme og rør godt rundt.
  • Pisk fløden til blødt skum og vend den i tuncremen. Smag evt. til med ekstra citronsaft, salt og peber og vend tunmoussen i en lille form (rund eller firkantet) foret med husholdningsfilm.
  • Sæt moussen på køl i 2-3 timer, indtil den har sat sig.
  • Vend den stivnede tunmousse ud på et fad med toppen først og fjern så husholdningsfilmen fra bunden. Pynt moussen med røget laks i skiver, rejer, små tomter i kvarte, citronstykker og frisk dild.
  • Server moussen med brød og evt. en creme fraiche dressing, hvis man synes.

Noter

Jeg bruger ikke selv løg i min tunmousse, men man kan godt rive et ½-1 løg helt fint og komme det i tuncremen, inden den vendes med husblas og flødeskum.