Dræn tun for vand eller olie og kom den i en skål.
Findel tunen med en gaffel og rør den sammen med mayonnaise, creme fraiche, salt og peber.
Udblød husblas i koldt vand.
Pisk fløden til skum.
Knug vandet af husblassen og kom den i en skål sammen med citronsaft. Lun citronsaft og husblas i mikrobølgeovnen i 10-15 sekunder, indtil husblassen er smeltet. Skålen kan også lunes over vandbad.
Rør én spsk tuncreme ud i den lune husblasblanding. Gentag med 3-4 spsk tuncreme indtil husblasblandingen ikke er varm længere. Vend så blandingen tilbage i den resterende tuncreme og rør godt rundt.
Vend flødeskum i tuncremen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Fordel tunmoussen i en lille form (rund eller firkantet) foret med husholdningsfilm.
Sæt moussen på køl i 2-3 timer, indtil den har sat sig. Der er også den mulighed, at man kan fryse sin mousse, hvis man vil lave den i god tid.
Vend den stivnede tunmousse ud på et fad med bunden øverst. Fjern husholdningsfilmen og pynt moussen med røget laks i skiver, rejer, små tomter, citron og frisk dild.
Server moussen med brød og evt. en creme fraiche dressing, hvis man synes.