Go Back
+ servings
Grønlangkål

Grønlangkål

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr frisk, hakket grønkål eller frossen, hakket grønkål
  • 25 gr smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl madlavnings- eller piskefløde
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk sukker (eller efter smag)
  • salt og peber

Sådan gør du

Grønlangkål

  • Smelt smør i en gryde og rør hvedemel i.
  • Tilsæt fløde og mælk og pisk grundigt, så der ikke dannes klumper.
  • Bruges der frisk, hakket grønkål, så skal den først sauteres i ca 1 spsk smør i en gryde, indtil den falder sammen. Vær OBS på, at selvom den friske grønkål ser ud af meget, så svinder den ind til ca 1/3.
  • Bruges der frossen grønkål, så skal den frosne grønkål optøs og presses fri for evt. overskydende væde.
  • Smelt smørret i en gryde og rør mel ud i smørret til en opbagning.
  • Herefter tilsættes fløde og mælk til opbagningen og der piskes grundigt til en klumpfri, hvid sauce. Lad saucen koge igennem i et par minutter, til den tykner.
  • Hæld grønkål i saucen og vend godt rundt. Ønskes en mere flydende konsistens, så tilsæt lidt mere fløde eller mælk.
  • Har man brugt frisk, hakket grønkål og ønskes konsistensen på grønlangkålen lidt finere, så kan man med fordel give grønlangkålen en hurtig tur med stavblenderen i gryden.
  • Smag til med sukker, salt og peber og varm grønlangkålen igennem inden servering.
  • Server med kogt skinke/hamburgerryg, kålpølser, brunede kartofler og evt. kogte kartofler.
  • Grønlangkål kan uden problemer fryses, så lav gerne en stor portion.