Go Back
+ servings

Bearnaise lasagne

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 450 gr hakket oksekød
  • 2 tsk paprika
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 dl oksebouillon (evt. vand + 1 oksebouillonterning)
  • 400 gr grønne ærter
  • salt og peber

Bearnaise bechamelsauce

  • 30 gr smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 3 spsk bearnaiseessens (eller efter smag)
  • 2 spsk tørret, fransk ekstragon (eller friskhakket estragon)
  • sukker
  • 500 gr kartofler (skrællede og skåret i tynde skiver)
  • 75 gr revet ost, fx mozzarella
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri, til de bliver klare. Tilsæt herefter hakket oksekød og brun kødet godt.
  • Rør paprika og hvedemel i gryden og tilsæt bouillon. Bring gryden i kog, så saucen jævnes og tykner let.
  • Lad saucen simre ved svag varme i ca 10 minutter, tilsæt ærter og smag til med salt og peber.

Bearnaise bechamelsauce

  • Smelt smørret i en lille gryde og rør melet ud i. Tilsæt mælk og pisk godt så saucen ikke klumper.
  • Bring saucen i kog så den tykner og lad den koge i et par minutter, så evt. melsmag forsvinder.
  • Tilsæt bearnaiseessens og estragon og smag til med sukker og salt, til balancen imellem sødme, syre og salt er perfekt.
  • Fordel et tyndt lag bearnaise bechamel i bunden af et ildfast fad og læg kartoffelskiver og kødsauce ovenpå. Fortsæt med kartoffelskiver, kødsauce og bearnaise bechamel, indtil til det hele er brugt. Slut af med et lag bearnaise bechamel
  • Bag lasagnen ved 200 °C (varmluft) i ca 30 minutter. Drys herefter revet ost på toppen af lasagnen og bag den i yderligere 30 minutter ved 200 °C (varmluft), indtil kartoflerne er helt møre og overfladen gylden.
  • Lad kartoffellasagnen trække i 5-10 min. inden servering. Dermed får den tid til at sætte sig, hvilket gør den mere skærefast og giver flottere stykker

Noter

I stedet for at lave bearnaise bechamelsauce kan man bruge et bæger eller en flaske færdiglavet bearnaisesauce (4-5 dl). Rør evt. saucen op med en smule mælk, hvis konsistensen er meget tyk.