Go Back
+ servings
Konfektroulade med marcipan og nougat

Konfektroulade med marcipan

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 1 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 300 gr marcipan
  • 100 gr blød nougat
  • 3 spsk finthakkede valnødder (andre nødder kan også bruges)
  • 3 spsk frysetørret hindbær
  • 100 gr mørk eller lys chokolade
  • nødder og frysetørret hindbær til pynt

Sådan gør du

  • Rul marcipanen tyndt ud til et rektangel á ca ½ cm tykkelse. Brug et stykke bagepapir eller drys lidt flormelis på bordet, så marcipanen ikke sætter sig fast. Skær evt kanterne let til, så rektanglet er nogenlunde lige.
  • Fordel blød nougat på marcipanen. Det kan enten gøres ved at lune nougaten ganske kort (5-10 sek) i mikrobølgeovnen og derefter smøre den ud, eller ved at skære nougaten i helt tynde skiver, som lægges på marcipanen.
  • Drys med hakkede valnødder og frysetørret hindbær rul det hele sammen til en roulade, som placeres med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og overtræk rullen. Man kan enten smøre chokoladen på med en bred kniv, eller man kan bruge en bagepensel og pensle chokoladen på.
  • Pynt evt. med hakkede nødder og frysetørret hindbær og lad rouladen stå på bagepapiret til chokoladen er helt tør.
  • Opbevar konfektrouladen i en lufttæt beholder eller pose. Den kan holde sig i 2-3 uger ved stuetemperatur, men skal pakkes godt ind, når først man er begyndt at skære af den. Ellers bliver endestykket tørt.