Go Back
+ servings

Syltetøjssmåkager

Bagetid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 30 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 150 gr hvedemel
  • 50 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 gr koldt smør
  • 1 æggeblomme
  • 3 spsk hindbærmarmelade

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker og smuldr smørret heri. Saml herefter dejen med æggeblommen.
  • Tril små kugler af dejen på størrelse med en lille valnød. Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir og lav en lille fordybning i hver kugle med en finger.
  • Hæld marmeladen i en sprøjtepose eller frysepose, klip et lille hul i posen og sprøjt marmelade i fordybningerne i hver kage. Marmeladen kan også fordeles med en teske, men det gør det noget vanskeligere at ramme de små fordybninger.
  • Bag kagerne ved 190 °C (alm. ovnfunktion) i 10-12 minutter til de er let gyldne og gennembagte.
  • Lad kagerne afkøle på bageristen og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Noter

I stedet for hindbærmarmelade kan man bruge andre former for marmelade, fx æble eller solbær.