Go Back
+ servings

Sirupskage

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal: 10 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr smør
  • 100 gr sirup
  • 75 gr sukker
  • 50 gr brun farin
  • 1 æg
  • 1 dl kærnemælk (creme fraiche eller lign. kan også bruges)
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 250 gr hvedemel

Smørcreme

  • 100 gr blødt smør
  • 100 gr flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl appelsinmarmelade

Chokoladeglasur

  • 100 gr flormelis
  • 2 spsk kakaopulver
  • vand
  • evt. sukkerkugler til pynt

Sådan gør du

  • Kom smør, sirup, sukker og brun farin i en gryde og smelt det under svag varme. Lad blandingen afkøle til den er lunken.
  • Slå ægget ud i en skål og tilsæt kærnemælk.
  • Sigt natron, krydderier og hvedemel sammen og kom det i skålen sammen med smør- og sirupsblandingen. Pisk det hele godt sammen med en elmikser.
  • Fordel dejen i en smurt springform (ca 20-22 cm i diameter) og læg evt. et stykke bagepapir i spænd i bunden af springformen.
  • Bag kagen ved 150 ° (alm. ovnvarme) i ca 60 minutter, indtil den er gennembagt. Tjek evt. ved at stikke en tandstikker eller lignende ned i midten af kagen.
  • Afkøl kagen på bageristen og del den i 2 bunde.
  • Fordel appelsinmarmeladen i et jævnt lag på den nederste bund.

Smørcreme

  • Kom smør, flormelis og vaniljesukker i en skål og pisk det grundigt til en hvid og luftig smørcreme. Har man en køkkenmaskine, kan det anbefales at bruge den, da der skal piskes i ca 10 minutter for at få en helt luftig og hvid smørcreme.
  • Kom cremen i en sprøjte- eller frysepose og sprøjt den ud i et jævnt lag ovenpå appelsinmarmeladen. Læg den øverste bund over som låg og giv den et let tryk, så smørcremen presses helt ud til kanten. Glat evt. cremen med en kniv hele vejen rundt.

Chokoladeglasur

  • Kom flormelis og kakao i en skål og rør det sammen med en lille smule vand til en tyk glasur.
  • Hæld glasuren ud på midten af kagen og fordel den helt ud til kanten med en kniv eller palet.
  • Drys evt. små sukkerkugler i den våde glasur og lad kagen stå på køl indtil servering. Tag gerne kagen ud 30-60 minutter før servering, så smørcremen kan nå at temperere og ikke er alt for hård.

Noter

Hvis man udskifter 100 gr sirup med 100 gr honning, så får man den lækreste honningkage, som også er en rigtig juleklassiker. I stedet for glasur på toppen, kan man evt. overtrække kagen med smeltet, mørk chokolade.