Go Back
+ servings

Æggestand

Bagetid: 40 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 8 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 4 æg
  • dl mælk
  • lidt olie
  • salt og peber (brug gerne hvid peber)

Sådan gør du

  • Pisk æggene sammen og tilsæt mælk, salt og peber.
  • Smør en lille aluform med lidt olie og passér æggemassen gennem en finmasket sigte ned i den smurte form.
  • Dæk formen med stanniol og prik lufthuller med en gaffel, så dampen kan slippe ud.
  • Kom vand i et ildfast fad i en passende størrelse og placer aluformen heri.
  • Bag æggemassen i vandbadet i ovnen i 20-25 minutter ved 175 °C (alm. ovnfunktion). Herefter slukkes der for varmen og æggemassen bager videre i ca 15 minutter, til den er stivnet.
  • Lad æggemassen afkøle, gerne til næste dag, inden den vendes ud af formen og skæres i tynde skiver.
  • Æggestand kan holde sig i 3-5 dage, hvis den er tildækket. Det er dog bedst, hvis den ikke er skåret i skiver, da den så risikerer at danne "skorpe".