Go Back
+ servings

Nøddekurve

Bagetid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr hasselnøddeflager (eller hakkede hasselnødder)
  • 100 gr blødt smør
  • 80 gr sukker
  • 80 gr glukosesirup (findes i større supermarkeder)
  • 50 gr hvedemel

Sådan gør du

  • Kom hasselnødder, smør, sukker, glukosesirup og hvedemel i en skål og rør det sammen.
  • Drys lidt mel på et bord, vend dejen ud og form den til en pølse på ca 24 cm. Stil pølsen koldt i minimum 30 minutter.
  • Skær pølsen i 12 skiver á ca 2 cm's tykkelse.
  • Læg 4 skiver på en bageplade beklædt med bagepapir og sørg for god afstand. Kagerne flyder ud og bliver papirstynde.
  • Bag kagerne ved 175 °C (varmluft) i 10-15 minutter, indtil de er helt flade og ensartede gyldentbrune.

Formning af nøddekurve

  • Sæt 4 vandglas eller små skåle klar med bunden opad.
  • Tag kagerne ud og lad dem hvile på bagepladen i ca 1 minut. Er kagerne blevet meget ujævne i kanten, så kan man skubbe let til kanterne med en lille kniv.
  • Træk de varme kager af bagepapiret én ad gangen og placer en kage over hvert glas, så kanterne falder ned og former sig som en lille skål rundt om glasset. Hjælp evt. lidt til med hænderne.
  • Lav én kage ad gangen og lad de andre blive på den varme bageplade, så de holdes bløde.
  • Lad nøddekurvene stivne et par minutter og løft dem herefter af glassene.
  • Fortsæt med at bage og forme nøddekurve, indtil al dejen er brugt.
  • Server nøddekurvene med is og frugt, hindbærskum eller chokolademousse.
  • Opbevar nøddekurvene i en lufttæt dåse eller pose. De kan sagtens holde sig 1 uges tid eller længere, hvis blot de opbevares lufttæt. Nøddekurve kan ikke fryses.