Go Back
+ servings

Nøddekurve

Bagetid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 12 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr hasselnøddeflager
  • 100 gr blødt smør
  • 80 gr sukker
  • 80 gr glukosesirup (findes i større supermarkeder)
  • 50 gr hvedemel

Sådan gør du

  • Kom hasselnødder, smør, sukker, glukosesirup og hvedemel i en skål og rør det sammen.
  • Drys lidt mel på et bord, vend dejen ud og form den til en pølse på ca 24 cm. Stil pølsen koldt i minimum 30 minutter, men den kan sagtens tåle at stå længere.
  • Skær pølsen i 12 skiver á ca 2 cm's tykkelse.
  • Læg 4 skiver på en bageplade beklædt med bagepapir og sørg for god afstand, da kagerne flyder ud og bliver papirstynde.
  • Bag kagerne ved 175 °C (varmluft) i 10-15 minutter, indtil kagerne er helt flade og ensartede gyldentbrune.
  • Sæt 4 vandglas klar med bunden opad.
  • Tag kagerne ud og lad dem hvile på bagepladen i ca 1 minut. Er kagerne blevet meget ujævne i kanten, så kan man ændre faconen ved at skubbe let til kanterne med en lille kniv eller lignende, imens karamellen er brændende varm og formbar.
  • Træk de brandvarme kager af bagepapiret én ad gangen og placer en kage over hvert glas, så kanterne falder ned og former sig som en lille skål rundt om glasset.
  • Form én kage ad gangen og lad de andre blive på bagepladen, så de holder sig varme og bløde/bøjelige. Hjælp evt. lidt til med at forme skålene vha. hænderne men pas på, kagerne er meget varme.
  • Lad kagerne stivne og løft dem herefter af glassene.
  • Fortsæt med at bage og forme nøddekurvene, til alle dejen er brugt.
  • Opbevar nøddekurvene i en lufttæt dåse eller pose. Har man bagt mange, kan de også opbevares på bageplader i en kold ovn, hvis ovnlågen holdes lukket.
  • Server nøddekurvene med is og frugt, hindbærskum eller chokolademousse.

Noter

Man kan sagtens bruge finthakkede hasselnødder i stedet for hasselnøddeflager, hvis man alligevel har masser af hele hasselnødder liggende, eller ikke har mulighed for at skaffe flager.