Go Back
+ servings

Jomfruhummerhaler med hvidløg

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer (forret)
Udskriv

Ingredienser

  • 24 jomfruhummerhaler (eller hele jomfruhummere)
  • 3 spsk blødt smør
  • 1-2 fed hvidløg (presset)
  • 2 spsk friskhakket persille
  • salt

Sådan gør du

  • Klargør jomfruhummerhalerne ved at klippe dem op i ryggen og trække den sorte tarmstreng ud.
  • Rør blød smør sammen med hvidløg og persille.
  • Kom hvidløgssmørret i en lille sprøjte- eller frysepose og klip et hul.
  • Sprøjt en tynd stribe smør ind i ryggen på hver hummerhale og læg dem herefter i et ildfast fad.
  • Har man ikke en sprøjte- eller frysepose, så kan smørret også fordeles med en kniv eller ske. Men det går både nemt og hurtigt, at sprøjte smørret ud.
  • Gratiner hummerhalerne i ovnen ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 6-10 minutter, indtil de er lige netop møre og smørret er smeltet. Stegetiden afhænger af størrelsen på hummerne.
  • Server jomfruhummerhalerne med citronsaft, flute og måske lidt grøn salat. Det er skønt at dyppe brødet i hvidløgssmørret fra bunden af fadet.