Go Back
+ servings
Jomfruhummer

Jomfruhummere (gratinerede)

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer (forret)
Udskriv

Ingredienser

  • 16 jomfruhummere
  • 2 spsk blødt smør
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 spsk friskhakket persille
  • 1 citron

Sådan gør du

  • Klargør jomfruhummerne. Der er 2 muligheder -
  • 1. Man kan klippe jomfruhummernes skal op i ryggen med en saks og hive den sorte tarmstreng ud.
  • 2. Man kan halvere jomfruhummerne på langs fra hoved til hale ved at skære næsten helt igennem, men så de stadig hænger sammen. Herefter kan man åbne dem som en sommerfugl og fjerne tarmstrengen og mavesækken (lille mørk plamage i hovedet).
  • Rør blødt smør sammen med hvidløg og friskhakket persille. Gem evt. lidt persille til pynt.
  • Fordel hvidløgssmørret i jomfruhummerne - enten ved at fylde det i halerne (hvis man kun har rengjort halerne) eller ved at smøre det ud over hele jomfruhummeren (hvis man har halveret hummerne).
  • Gratiner jomfruhummerne i ovnen ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 8-10 minutter, indtil kødet bliver hvidt og smørret er smeltet. Gratineringstiden afhænger lidt af størrelsen på hummerne, og hvorvidt man har halveret hummerne.
  • Dryp citronsaft over hummerne, drys evt. med lidt persille og server med godt brød og evt. en grøn salat.

Noter

I stedet for at gratinere jomfruhummerne med hoved og klør, kan man vride hovederne af og bruge dem til at koge en jomfruhummerbisque på. Man kan også gemme de afpillede skaller fra måltidet og bruge dem til bisque.