Go Back
+ servings

Kransekagekonfekt

Bagetid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 25 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 250 gr marcipan
  • 150 gr flormelis
  • 3-4 spsk æggehvider
  • 25 hasselnødder (cocktailbær, mandler og lign kan også bruges)
  • 100 gr mørk chokolade

Sådan gør du

  • Pluk marcipanen i mindre stykker og kom den i en skål sammen med flormelis og æggehvide. Ælt det hele grundigt sammen med hænderne til en glat kransekagedej.
  • Dejen kan også samles i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Kom kransekagemassen i en sprøjtepose (gerne af stof) med en stor stjernetyl og sprøjt den ud i ca 25 toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Er kransekagemassen meget hård at sprøjte ud, så kan man lægge sprøjteposen i mikroovnen i ca 10 sekunder, medmindre man bruger en stjernetyl af metal. Herefter bliver massen blødere og mere medgørlig at sprøjte ud. Gentag evt. hvis 10 sekunder ikke er nok.
  • Pynt kransekagerne med hasselnødder, cocktailbær, mandler, valnødder eller lign.
  • Bag kransekagerne ved 200 °C (varmluft) i 8-10 minutter, til de er fint gyldne og lad dem afkøle.
  • Smelt chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen og dyp bunden af kransekagerne i chokolade. Sæt kransekagerne på et stykke bagepapir og lad chokoladen stivne.
  • Opbevar kransekagekonfekt i en lufttæt beholder i 3-5 dage eller kom den i fryseren. Den kan holde sig i 2-3 måneder.

Noter