Go Back
+ servings
Cookies med chokolade

Cookies med chokolade

Hvile- og bagetid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 15 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr sukker
  • 125 gr brun farin
  • 140 gr blødt smør
  • 1 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 250 gr hvedemel
  • 100 gr mørk chokolade (grofthakket)

Sådan gør du

  • Sukker, brun farin, smør og æg kommes i en skål og piskes luftigt.
  • Vaniljesukker, salt, bagepulver, natron og hvedemel sigtes sammen og vendes i dejen sammen med hakket chokolade. 
  • Sæt evt. dejen på køl i ca 30 minutter, hvis den er for blød at arbejde med.
  • Tril dejen til 15-18 kugler på størrelse med små golfbolde. Læg kuglerne med lidt afstand på 2 bageplader beklædt med bagepapir. De flyder en del ud under bagningen, så jeg lægger max 9 cookies på en plade.
  • Bag kagerne ved 175 °C (varmluft) i ca. 15-18 minutter, til de er gennembagte og sprøde.
  • Lad kagerne køle af på ovnristen og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Noter

Mørk chokolade kan erstattes af mælkechokolade eller hvid chokolade. Man kan også bruge en blanding. Kagerne kan desuden tilsættes grofthakkede nødder eller mandler.