Go Back
+ servings

Nøddehorn

Bagetid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 15 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 400 gr god marcipan (fx Odense marcipan)
  • 1 æggehvide
  • 100 gr flormelis (samt lidt til udrulning)
  • 50 gr hasselnøddeflager
  • mørk chokolade til pynt

Sådan gør du

  • Pluk marcipanen i mindre stykker og kom den i en skål sammen med æggehvide og flormelis.
  • Ælt dejen sammen til den er formbar og minder lidt om modellervoks.
  • Drys lidt flormelis på bordet, del marcipanmassen i 3 lige store stykker og tril stykkerne til 3 lige lange stænger.
  • Del hver stang i 5 stykker, rul stykkerne i nøddeflager, bøj dem til horn og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag hornene ved 200 °C (alm ovnvarme) i ca 15 minutter til de er gyldne og lad dem afkøle på ovnristen.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og dyp enderne på hvert horn i chokolade. Læg hornene bagepapir indtil chokoladen er stivnet.
  • Opbevar hornene i en lufttæt beholder eller på frost.

Noter

Kransekage kan holde sig 3-5 dage på køl. Skal det gemmes i længere tid, så skal det i fryseren.