Go Back
+ servings

Walesboller med hindbærskum

Antal: 6 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 50 gr smør
  • 1 dl vand
  • 50 gr hvedemel
  • 2 mellemstore æg
  • dl piskefløde
  • 4 spsk hindbærmarmelade
  • flormelis til pynt

Sådan gør du

  • Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog.
  • Hæld melet i gryden og rør godt rundt indtil dejen er samlet og let slipper grydens kanter. Tag herefter gryden af varmen.
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt imellem hvert æg. Der kan evt. bruges en elmikser.
  • Med en spiseske sættes dejen i 6 boller på en bageplade med bagepapir. Man kan også komme dejen i en sprøjtepose og sprøjte dejen ud på pladen.
  • Bag walesbollerne ved 190 °C (alm. ovnfunktion) i ca 30 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Husk, at man ikke må åbne ovnlågen de første 25 minutter af bagetiden – så kan vandbakkelserne falde sammen.
  • Afkøl vandbakkelserne på bageristen.
  • Pisk fløden til skum og vend hindbærmarmelade i fløden.
  • Hæld hindbærskummet i en sprøjtepose, flæk bollerne og fordel skummet på underbollerne. Man kan selvfølgelig også bare bruge en ske. 
  • Læg overbollerne på plads og drys evt med flormelis eller pynt med lidt glasur på toppen.

Noter

Walesbollerne skal spises samme dag som de laves, ellers bliver de bløde og kedelige.