Go Back
+ servings

Focaccia med rosmarin

Hæve- og bagetid: 1 time 45 minutter
Samlet tid: 2 timer
Antal: 8 stykker
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 3 dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • 1 tsk sukker
  • tsk groft salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 150 gr durummel
  • 250 gr hvedemel
  • olivenolie, frisk rosmarin og havsalt til pynt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker, salt, olie, durummel og hvedemel.
  • Rør dejen godt sammen til den er "grød-agtig" og lad den hæve i ca. 1 time.
  • Vend dejen fra skålen over i et ildfast fad (ca 15 x 20 cm) foret med bagepapir. Fugt fingrene med vand og tryk dejen let ud, så den fylder hele fadet.
  • Pensl med olivenolie og fordel friskhakket rosmarin og havsalt ovenpå dejen. Lad herefter focacciaen efterhæve i ca. 30 minutter.
  • Bag focacciaen i ca. 20-25 minutter ved 250 °C (varmluft) til den er gylden og gennembagt. Når focacciaen er færdigbagt kan man evt. pensle overfladen med lidt ekstra olie.
  • Tag focacciaen ud af formen, fjern bagepapiret og lad den køle på risten.

Noter

Det smager skønt og ser rigtig fint ud, hvis man presser lidt cherrytomater eller oliven ned i dejen, inden det efterhæver i formen.