Go Back
+ servings

Pandekager (amerikanske)

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 10 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 300 gr hvedemel
  • 1 tsk natron
  • tsk bagepulver
  • 40 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk salt
  • 4 dl mælk
  • 1 stort æg
  • 2 spsk smagsneutral olie, fx rapsolie

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser i en skål, tilsæt æg, mælk og olie og rør det hele sammen til en tyk pandekagedej.
  • Varm en slip-let stegepande op og hæld en skefuld dej på panden. Pandekagerne skal være ca. 10-15 cm i diameter. Når pandekagen bobler i overfladen, vendes den og steges på den anden side. 
  • Har man ikke en slip-let pande (en pande med teflonbelægning), kan det være nødvendigt at komme lidt fedtstof på panden, når man bager pandekagerne.
  • Læg pandekagerne ovenpå hinanden, så de danner en fin stabel. Server med ahornsirup og friske bær. Man kan også gå "all in" og servere sprødt bacon, pølser og scrambled eggs til pandekagerne.
  • Skal man bage en større portion pandekager, kan man holde dem varme i ovnen. Man kan også fryse pandekagerne og efterfølgende lune dem.