Go Back
+ servings

Tykmælk (hjemmelavet)

Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 liter økologisk sødmælk (det skal være økologisk)
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl økologisk kærnemælk (så frisktappet som muligt)

Sådan gør du

  • Mælk og fløde kommes i en lille gryde og varmes op til lige under kogepunktet – 85-90 °C.
  • Tag gryden af varmen og afkøl mælken, til den er lillefingervarm eller ca. 25 °C.
  • Rør kærnemælk i den lune mælkefløde og fordel blandingen i 4 mindre skåle.
  • Dæk skålene til med husholdningsfilm og stil dem lunt eller ved stuetemperatur til næste dag (minimum 12 timer). 
  • Inden servering røres lidt rundt i tykmælken, så flødelaget på toppen fordeles ind i tykmælken.
  • Øs op og spis med rugbrødsdrys, friske bær og nødder.

Noter

Selvom hjemmelavet tykmælk er en rigtig sommerting, så kan man selvfølgelig også sagtens lave tykmælk om vinteren. Men den tunge og let fugtige sommerluft er virkelig eminent, når tykmælken skal stivne, hvilket også er grunden til, at man anbefaler at lave tykmælk, når der er torden i luften.