Go Back
+ servings

Belgiske vafler

Hævetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 12 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • dl mælk (lillefingervarm)
  • ½ pk gær
  • 3 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 350 gr hvedemel
  • 125 gr smør (smeltet)
  • 100 gr brun farin
  • 100 gr sukker

Sådan gør du

  • Opløs gæren i mælken.
  • Tilsæt herefter æg, vanilje, salt og mel og rør det hele sammen til en glat dej, som hæver tildækket i ca 45 minutter.
  • Smelt smørret og kom det i dejen sammen med brun farin og sukker. Rør dejen godt igennem og lad den efterhæve i ca. 15 minutter.
  • Varm vaffeljernet op og kom ca 2 spsk dej i jernet pr. vaffel. Bag vaflerne i 3-4 minutter, til de er gyldentbrune.
  • Flyt vaflerne fra jernet over på ovnristen. Så kan de nemmere slippe af med dampen på begge sider. Vaflerne er bløde lige når de er bagt, men de bliver sprøde efter et par minutter.
  • Server vaflerne med is eller flødeskum, flormelis, syltetøj og chokoladesauce.

Noter

Dejen bliver temmelig fast, og det er ikke nogen fejl. Man lægger ca. 2 spiseskefulde på jernet, fordeler dejen og bager herefter vaflerne.