Go Back
+ servings

Chokoladekager med flydende midte

Bagetid: 25 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr mørk chokolade
  • 125 gr smør
  • 200 gr sukker
  • 2 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 nip salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • flormelis til pynt

Sådan gør du

  • Smelt chokolade og smør i en gryde over svag varme.
  • Pisk sukker og æg sammen og vend det i chokolade- smørblandingen.
  • Rør hvedemel, salt og vanilje i dejen og fordel den i 4 små ildfaste ramekiner.
  • Bag de små chokoladekager i ovnen ved 200 °C (ikke varmluft) i 20-25 minutter, indtil dejen lige netop har sat sig, men stadig er flydende i midten.
  • Lad kagerne sætte sig et par minutter og drys så de varme chokoladekager med flormelis og server.

Noter

De små chokoladekager kan laves i god tid i forvejen og stilles på køl. Så skal de bare bages lige inden servering.