Go Back
+ servings

Knækbrød

Bagetid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 35 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 75 gr solsikkefrø
  • 75 gr sesamfrø
  • 75 gr hørfrø
  • 75 gr græskarkener
  • 50 gr havregryn
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 gr rugmel
  • 175 gr hvedemel
  • 0,75 dl olie, fx rapsolie
  • 2 dl vand

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem sammen til en klistret dej.
  • Del dejen i 2 og læg den ene halvdel på et stykke bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir ovenpå og rul dejen helt tyndt ud (ca 2 mm) med en kagerulle.
  • Fjern det øverste stykke bagepapir og rids dejen ud i passende firkanter med et pizzahjul, en klejnespore eller en kniv. Jeg lavede firkanter a ca 5 x 10 cm og fik 35 stk.
  • Gentag med den anden halvdel af dejen.
  • Træk bagepapiret med knækbrødene over på 2 bageplader.
  • Bag knækbrødene ved 190 °C (varmluft) i ca 20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
  • Har man ikke en ovn med varmluftfunktion, så må man bage en plade ad gangen ved 200 °C (alm ovnfunktion) i 20-25 minutter.
  • Lad knækbrødene afkøle kort, inden de brækkes fra hinanden og afkøles på bageristen.
  • Opbevar knækbrødene i en lufttæt dåse. De kan sagtens holde sig et par uger eller måske lidt længere.