Go Back
+ servings

Knækbrød med kanel

Bagetid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 45 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr rugmel
  • 100 gr fulkornsmel (fx fuldkornshvede eller grahamsmel)
  • 75 gr hvedemel
  • spsk stødt kanel
  • 2 spsk sukker (eller honning)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk olie
  • dl vand (måske skal der bruges lidt mere)

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en skål og rør dejen sammen. Er dejen svær at samle så tilsæt en smule mere vand.
  • Læg dejen mellem 2 stykker bagepapir og rul den ud til et rektangel så tyndt ud som muligt – gerne omkring 1-2 mm. Del evt. dejen i 2 stykker og rul 2 rektangler, så kan det være lidt nemmere.
  • Med en kniv eller et pizzahjul/klejnespore ridses dejen ud i sammenhængende firkanter – ca. 3 x 5 cm.
  • Flyt bagepapiret med knækbrødene over på en bageplade og prik dejen med en gaffel.
  • Bag knækbrødene ved 175 °C (varmluft) i 10-15 minutter, til brødene er sprøde.
  • Bræk knækbrødene fra hinanden og lad dem køle af. Er der nogle stykker, som ikke er helt sprøde, så læg dem på ovnristen og giv dem yderligere 5 minutter i den varme ovn.
  • Opbevar knækbrødene i en lufttæt dåse eller lignende. De kan holde sig 2-3 uger, før de begynder at blive lidt kedelige.

Noter

Hvis bagepapirstykkerne glider rundt på køkkenbordet, når man forsøger at rulle dejen ud, så tør bordet over med en våd karklud. Den let fugtige bordplade holder bagepapiret på plads og så går det hele meget nemmere.