Go Back
+ servings

Vintersuppe

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk smør
  • 1 porre (renset og skåret i ringe)
  • 1 stor pastinak eller persillerod (skrællet og skåret i tern)
  • 4 jordskokker (skrællede og skåret i tern)
  • 400 gr kartofler (skrællede og skåret i tern)
  • 3 laurbærblade
  • 2 kviste frisk timian (kan udelades)
  • ½ liter hønse- eller grønsagsbouillon (evt vand + bouillonterning)
  • 1-2 dl mælk
  • 1 dl madlavnings- eller piskefløde
  • salt og peber
  • evt. friskhakkede porretop til pynt

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og sauter porrerne heri i et par minutter, uden at de tager farve.
  • Kom pastinak, jordskokker og kartofler i gryden, tilsæt laurbærblade og timian og hæld bouillon ved.
  • Bring gryden i kog og lad den simre i 20-25 minutter, indtil grønsagerne er møre.
  • Fjern laurbærblade og timiankviste og blend suppen glat med en stavblender. Man kan selvfølgelig også bruge en almindelig blender.
  • Tilsæt mælk og fløde til suppen har den ønskede konsistens og hverken er for tyk eller tynd.
  • Smag til med salt og peber og server suppen rygende varm – gerne med stegt bacon eller chorizo og persille på toppen og godt brød ved siden af.

Noter

Suppen er en klassisk grønsagssuppe og man kan sagtens udelade nogle af grønsagerne eller erstatte med andre, hvis der er nogle, som man bedre kan lide eller har liggende i skuffen i forvejen. Der skal bare være nogenlunde samme mængde, så suppen ikke bliver hverken for tyk eller tynd.