Go Back

Kartoffelchips i mikroovn

Samlet tid: 20 minutter
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 2 mellemstore kartofler
  • salt

Sådan gør du

  • Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver vha. en mandolin eller en god kniv.
  • Læg et stykke bagepapir på et fad eller en tallerken, som kan tåle at komme i mikrobølgeovnen og klip papiret til, så passer nogenlunde til fadet. Placer kartoffelskiverne i et enkelt lag på bagepapiret.
  • Start med at give kartoflerne 3-4 minutter i mikroovnen ved fuld effekt. Tag tallerkenen ud og vend skiverne om. Giv dem derefter 3 minutter ved fuld effekt.
  • Hvis kartoflerne er sprøde og gyldentbrune, er de færdige. Hvis ikke de er helt sprøde, så giv dem 1-2 minutter mere, eller indtil de er sprøde.
  • Fortsæt til alle kartoffelskiverne er blevet til sprøde kartoffelchips - bagepapiret kan sagtens bruges flere gange.
  • Læg chipsene til afkøling på et stykke bagepapir og drys med lidt salt. Chipsene bliver helt sprøde, når de bliver kolde. Er der alligevel enkelte af chipsene, der ikke er helt sprøde, når de er blevet kolde, så saml dem på tallerkenen og giv dem 1-2 minutter ekstra i mikrobølgeovnen.
  • Server straks de hjemmelavede chips, evt med en god dip til.

Noter

Chipsene kan holde sig i flere dage i en lufttæt beholder. De smager dog bedst, når de er nylavede.