Go Back
+ servings

Bagt morgengrød a la gulerodskage

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 75 gr havregryn
  • 2 æg
  • 1 stor gulerod (revet)
  • dl yoghurt naturel, skyr eller mælk (brug evt. yoghurt eller skyr med vanilje)
  • 1 spsk honning (kan udelades)
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt nellike
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 2 spsk rosiner (kan udelades)
  • 1 spsk hakkede valnødder (kan udelades)
  • smør/olie til pensling
  • evt. skyr eller yoghurt til servering

Sådan gør du

  • Havregryn, æg, gulerod, yoghurt/mælk, honning, krydderier, bagepulver, salt, rosiner og nødder røres sammen i en skål.
  • 2 små, ovnfaste skåle pensles med lidt smør eller olie og grødblandingen fordeles heri.
  • Bag grøden ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i 25-30 minutter, til overfladen er gylden og let sprød.
  • Lad den bagte grød afkøle lidt og server med skyr, vanilleyoghurt eller lignende.

Noter

Jeg har brugt masser af varme julekrydderier for rigtigt at få smagen af gulerodskage frem i grøden, men mindre kan sagtens gøre det. Man kan fx nøjes med kanel, men det kan jo være, at der ligger massevis af krydderier i skabet til overs fra jul.