Go Back
+ servings

Krydderkage

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 10 stykker
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 175 gr blødt smør
  • 100 gr sukker
  • 75 gr brun farin
  • 1 æg
  • 250 gr hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk stødt allehånde (kan udelades)
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt nellike
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 nip salt
  • dl mælk
  • 1 dl rosiner (kan udelades)

Sådan gør du

  • Pisk smør, brun farin og sukker sammen til det er luftigt og tilsæt ægget.
  • Sigt hvedemel sammen med natron, allehånde, ingefær, kardemomme, nellike, kanel og salt og vend det i dejen under omrøring skiftevis med mælken. Til sidst kommes rosinerne i dejen.
  • Smør en franskbrødsform med lidt smør eller for den med bagepapir.
  • Fordel dejen i formen og bag kagen ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 1 time, til den er gennembagt. Tjek evt ved at stikke et lille træspyd eller lignende i midten af kagen. 
  • Vend kagen ud af formen og lad den køle af på bageristen.

Noter

Kagen holder sig blød og svampet i 2-3 dage, hvis den pakkes godt ind. Den kan også fryses.