Go Back
+ servings

Marmorkage

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 10 stykker
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 200 gr blødt smør
  • 200 gr sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 250 gr hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk kakaopulver (bage- og drikkekakao)

Sådan gør du

  • Smør og sukker piskes lyst og luftigt.
  • Æggene tilsættes ét ad gangen og der piskes godt imellem hvert æg til blandingen er luftig.
  • Vaniljesukker, salt, bagepulver og hvedemel sigtes sammen og vendes i dejen skiftevis med mælken. 
  • Tag ca. 1/3 af dejen fra og rør kakaopulveret i så dejen bliver fint brun.
  • For en franskbrødsform på ca. 1 liter med bagepapir og fordel halvdelen af den lyse dej i bunden. Fordel kakaodejen ovenpå og slut med det sidste af den lyse dej.
  • Et lille træspyd eller lignende føres igennem dejen i et zigzag mønster, så de to deje blandes let.
  • Bag kagen ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 1 time – stik evt. et lille træspyd i midten af kagen for at tjekke, om den er gennembagt.
  • Lad kagen afkøle på bagristen.

Noter

Kagen holder sig frisk og lækker i 2-3 dage, hvis den pakkes godt ind. Den kan også fryses.