Go Back
+ servings

Bacon løgringe

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 8 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 2 store løg
  • 16 skv bacon
  • tørrede, knuste chiliflager (kan udelades eller erstattes af sød chilisauce)

Sådan gør du

  • Skræl løgene og skær top og bund væk. Skær herefter hvert løg i 4 tykke skiver.
  • Pres de inderste løgringe i hver skive forsigtigt ud, så kun de 2-3 yderste ringe bliver tilbage – de skal helst blive siddende sammen.
  • Vikl bacon rundt om hver løgring, så hele løget er viklet ind i bacon - der går typisk 2 skiver bacon til hver løgring, hvis de skal være helt dækkede.
  • Placer de baconsvøbte løgringe på en bageplade og drys med chilipulver efter smag.
  • Bag løgene ved 200 °C (varmluft) i 25-30 minutter, indtil baconet er gyldent og sprødt. Vend bacon-løgringene undervejs, så de bliver jævnt brune og sprøde.
  • Lad ringene hvile 5 minutter inden de serveres lune med en hot salsa eller anden form for dip ved siden af.

Noter

Skal man lave en større portion bacon løgringe, så kan de sagtens forberedes i god tid og skal så bare bages inden servering. Faktisk kan man også bage dem på forhånd og så blot lune dem et par minutter i ovnen inden servering.