Go Back
+ servings

Carrot cake bites

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 20 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 6 store friske dadler (klippet i mindre stykker)
  • 5 store tørrede abrikoser (klippet i mindre stykker)
  • dl revet gulerod
  • 1 dl mandler (andre former for nødder kan også bruges)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/4 tsk vaniljepulver
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk stødt nellike
  • 1 spsk citronsaft
  • kokosmel til pynt

Sådan gør du

  • Læg dadler og abrikoser i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække, så de bliver lidt blødere.
  • Imens rives guleroden og mandlerne blendes fint i en food processor – så bliver de nemmere at blende sammen med de øvrige ingredienser til sidst.
  • Kom gulerod, mandelmel, dadler, abrikoser, krydderier og citronsaft i foodprocessoren og blend til en formbar masse.
  • Tril massen til kugler, vend dem i kokosmel og opbevar dem herefter på køl i en lufttæt beholder. De kan holde sig i en uges tid.

Noter

I stedet for at blende hele mandler, kan man anvende mandelmel. Vær dog opmærksom på, at der ikke skal bruges en hel deciliter mandelmel, idet hele mandler fylder mere end mandelmel. Man må prøve sig lidt frem med mængden, til den færdige masse har en passende, formbar konsistens.