Go Back
+ servings

Kommenskringler

Hæve- og bagetid: 1 time 45 minutter
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 8 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • ½ dl vand (lillefingervarmt)
  • dl mælk (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk kommen
  • 250 gr hvedemel (og lidt til æltning)
  • 50 gr smør (smeltet)
  • kommen og salt til pynt

Sådan gør du

  • Hæld vand og mælk i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt salt, sukker, kommen, hvedemel og smeltet smør og ælt sammen til en blank og smidig dej.
  • Lad den hæve tildækket i ca 1 time.
  • Vend dejen ud på et bord og del den i 8 lige store stykker. Tril hvert stykke til en tynd pølse, (husk de hæver i ovnen, så pølsen skal være tynd) og form den til en kringle.
  • Læg kringlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
  • Pensl kringlerne med lidt vand – sammenpisket æg kan også bruges og drys med kommen og evt. lidt salt.
  • Bag kringlerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  • Lad kringlerne køle lidt af og server dem lune, gerne med koldt smør og evt. lidt marmelade til.

Noter

I stedet for at forme dejen til kringler, kan man nøjes med at trille den til boller og drysse dem med kommen og salt. Kringlerne er fryseegnede.