Go Back
+ servings

Havregrynskager med nutella

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 8 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 æg
  • 100 gr sukker
  • 125 gr finvalsede havregryn
  • 1 spsk hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 75 gr smør (smeltet)

Nutella smørcreme

  • 75 gr blødt smør
  • 75 gr flormelis
  • 40 gr nutella (eller blød nougat)
  • evt. mørk chokolade til pynt

Sådan gør du

  • Kom æg og sukker i en skål og pisk til en luftig æggesnaps.
  • Tilsæt havregryn, hvedemel, bagepulver og smeltet smør til skålen og vend det hele sammen.
  • Dejen kan med fordel sættes på køl i ca 30 minutter. Så bliver det lidt nemmere at forme dejen.
  • Ved hjælp af en spiseske formes dejen til små kugler på størrelse med valnødder. Kuglerne sættes på bageplader beklædt med bagepapir med god afstand, da de flyder ud. Der kan være 6-8 kugler pr bageplade.
  • Bag kagerne ved 180 °C (alm. ovnfunktion) i 10-15 minutter, til de er gyldne i kanten og gennembagte i midten. Lad kagerne køle helt af på ovnristen. Herefter kan kagerne opbevares i en kagedåse i 2-3 uger, indtil de skal samles med smørcreme og spises.

Nutalle smørcreme

  • Kom blødt smør, flormelis og nutella i en skål og pisk til en let og luftig smørcreme.
  • Hæld smørcremen i en sprøjtepose eller frysepose med en stjernetyl.
  • Sprøjt nutella smørcreme ud på bunden af halvdelen af havregrynskagerne. Læg herefter den anden halvdel af kagerne over som låg og giv dem et ganske let tryk, så de sidder fast.
  • Smelt evt. lidt chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen, hæld den i en frysepose eller sprøjtepose, klip et lille hul og pynt toppen af kagerne med fine striber.
  • Kagerne kan opbevares på køl i op til 5 dage, men de er bedst og mest sprøde, når de er relativt nylavede. Smørcremen kan sagtens fryses, men småkagerne vil meste sprødheden, hvis de fryses.

Noter

I stedet for nutella kan man lave nougat smørcreme ved at tilsætte 40 gr stuetempereret blød nougat til cremen. Man kan også lave en klassisk vanilje smørcreme ved at bruge 100 gr smør og 100 gr flormelis og 2 tsk vaniljesukker eller 1 tsk vaniljepulver.