Go Back
+ servings

Brownies (rocky road)

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 12 stykker
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr smør
  • 125 gr mørk chokolade
  • 2 æg
  • 125 gr sukker
  • 125 gr brun farin
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 gr hvedemel
  • 2 spsk kakaopulver (bage og drikkekakao)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 75 gr valnøddekerner
  • 50 gr mini skumfiduser (eller store skumfiduser klippet i stykker)
  • 1 pose dumle karameller

Sådan gør du

  • Kom smør og chokolade i en lille gryde og smelt det over svag varme.
  • Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig æggesnaps.
  • Bland chokoladesmørret i æggesnapsen og pisk det sammen.
  • Sigt vaniljesukker, hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen og vend det forsigtigt i chokolademassen.
  • Fordel dejen i et ildfast fad (ca 20×25 cm) foret med bagepapir. Fordel valnødder, skumfiduser og Dumle karameller ovenpå dejen.
  • Bag kagen ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca 25-30 minutter, til brownien lige netop har sat sig og skumfiduserne er gyldne og smeltede.
  • Tag kagen ud og lad den køle af, inden den skæres i firkanter.

Noter

Husk at holde øje med kagen, da bagetiden kan variere fra ovn til ovn. Hvis man stikker i brownien med en lille træpind, må der ikke sidde flydende dej tilbage på pinden, men der må gerne sidde lidt rester.