Go Back
+ servings

Asiatisk suppe med kylling

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 1 spsk friskrevet ingefær (kan udelades)
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 liter hønsebouillon (evt. vand + 2 bouillonterninger)
  • 2 stk kyllingebryst
  • 1 stor gulerod
  • 150 gr sukkerærter
  • 1 bdt forårsløg
  • 200 gr tørrede nudler
  • 1 lime
  • soja

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde og sauter hvidløg, ingefær og chiliflager heri i 2 minutter.
  • Tilsæt bouillon og bring suppen i kog.
  • Del kyllingebrysterne i 3-5 mindre stykker og læg dem i suppen. Læg låg på suppen, bring gryden i kog og lad den koge i ca 10 minutter, til kyllingestykkerne er tilberedte.
  • Imens renses grønsagerne. Gulerod og sukkerærter skæres i tynde strimler og forårsløgene skæres i tynde ringe.
  • Læg nudlerne i en skål, overhæld med kogende vand til det dækker og dæk skålen til. Lad nudlerne trække i 3-4 minutter til de er bløde, hæld vandet fra nudlerne og stil dem til side.
  • Fisk kyllingestykkerne op af suppen og pluk kødet i mindre stykker. Det kan være en god ide at bruge en gaffel, da kødet er meget varmt.
  • Kom grønsagerne i suppen og bring den i kog. Lad grønsagerne koge et par minutter, til de er lige netop møre, men stadig har bid.
  • Kom nudler og kyllingkød i suppen og smag til med friskpresset limesaft og soja.
  • Server suppen rygende varm, evt med limesaft, soja og lidt chiliolie, så man selv kan smage suppen yderligere til.

Noter

I stedet for at overhælde nudlerne med kogende vand, kan man komme dem i suppen sammen med grønsagerne og lade dem koge i 3-4 minutter, til de er møre.