Go Back
+ servings

Scones med chokolade

Bagetid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 10 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 250 gr hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 gr sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 80 gr koldt smør (skåret i mindre tern)
  • dl mælk
  • 75 gr mørk chokolade (hakket)

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, sukker og salt i en skål.
  • Tilsæt smørret og smuldr det ud i melet.
  • Til sidst tilsættes mælk og hakket chokolade og dejen samles med en ske.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den forsigtigt til et rektangel – ca 15 x 25 cm og med en højde på 2-3 cm. Brug evt en kagerulle.
  • Med en kniv skæres rektanglet ud i 10 firkantede scones, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dejen med lidt vand eller sammenpisket æg.
  • Bag sconesene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
  • Afkøl let på risten og server gerne lune.

Noter

Scones laves med bagepulver og de er derfor lynhurtige at lave, men det betyder også, at de er bedst, samme dag som de er bagt. De kan dog sagtens fryses og optøes efter behov.