Go Back
+ servings

Kanelsnegle

Hæve- og bagetid: 1 time 45 minutter
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 15 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • dl mælk (lillefingervarm)
  • ½ pk gær
  • 1 tsk groft salt
  • 3 spsk sukker
  • 1 æg
  • 500 gr hvedemel (+ lidt til udrulning)
  • 75 gr blødt smør

Kanel remonce

  • 125 gr brun farin (alm. sukker kan også bruges)
  • 125 gr blødt smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 spsk stødt kanel
  • sammenpisket æg til pensling og evt. perlesukker

Sådan gør du

  • Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt salt, sukker, æg, hvedemel og smør og ælt sammen til en blank og smidig dej.
  • Bruger man en køkkenmaskine, kommes alle ingredienserne i røreskålen og samles med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, til den har dobbelt størrelse.
  • Imens røres brun farin, smør, hvedemel og stødt kanel sammen til en blød kanel remonce.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et kvadrat (ca. 30 x 50 cm) med en kagerulle.
  • Fordel kanel remoncen på dejen og rul herefter dejen sammen til en roulade.
  • Skær rouladen i ca. 15 tykke snegle. Sæt sneglene på 2 bageplader beklædt med bagepapir og giv dem evt. et ganske let pres med hånden, så sneglene bliver lidt mere flade og knap så høje i faconen.
  • Lad sneglene efterhæve i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys evt. hver snegl med lidt perlesukker.
  • Bag sneglene ved 190 °C (varmluft) i 12-15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Man kan også bage sneglene én plade ad gangen ved 200 °C (alm. ovnfunktion)
  • Lad sneglene afkøle på bageristen og pynt evt. med glasur, hvis ikke der er drysset med perlesukker.
  • Sneglene holder sig friske i 2-3 dage og kan evt. lunes kort inden servering. De kan også fryses, men så skal man vente med at pynte med glasur, til de er tøet op.

Noter

Jeg drysser gerne mine kanelsnegle med perlesukker eller rørsukker, men det smager også godt at pynte dem med glasur.