Go Back
+ servings

Fastelavnssnegle

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 8 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • dl mælk
  • 50 gr sukker
  • 2 æg
  • 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
  • 2 spsk maizena
  • dl piskefløde
  • 8 friskbagte kanelsnegle (brug evt. denne her opskrift)
  • 2 dl hindbærmarmelade (eller æblemos)

Sådan gør du

  • 2 dl mælk, sukker og æg kommes i en lille gryde.
  • Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og vaniljekorn og den den tomme vaniljestang kommes i gryden.
  • Opvarm gryden ved svag varme.
  • Opløs maizena i resten af mælken og hæld blandingen i gryden.
  • Kog cremen under jævnlig omrøring til den tykner – det tager ca. 10 minutter.
  • Hæld cremen over i en skål, sæt den på køl og lad den køle af. Fisk den tomme vaniljestang op og kassér den.
  • Pisk fløden til skum og vend dem sammen med cremen til en luftig vaniljeflødecreme. Hæld cremen på en sprøjtepose eller frysepose med en stjernetyl.
  • Halver forsigtigt kanelsneglene, så toppen ikke går i stykker og fordel hindbærmarmeladen på de nederste "bunde".
  • Sprøjt flødecremen ovenpå marmeladen i en fin cirkel og læg toppen af kanelsneglene over som låg.
  • Opbevar fastelavnssneglene på køl indtil servering. Har man ikke drysset perlesukker på sine kanelsnegle, så kan man i stedet pynte med glasur eller sigtet flormelis.

Noter

I stedet for hindbærmarmelade kan man bruge æblemos, som også passer vældig godt til kanel. Man kan også helt udelade marmelade og nøjes med vaniljeflødecreme.