Go Back
+ servings

Pull apart brød med hvidløg

Hæve- og bagetid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 1 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olie
  • 400 gr hvedemel (samt lidt til udrulning)
  • 2 spsk smør (smeltet)

Oste- og hvidløgsfyld

  • 100 gr revet mozzarellaost
  • 100 gr revet cheddarost
  • 3 fed hvidløg (pressede)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 bdt frisk persille (hakket)

Sådan gør du

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olie og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej. 
  • Dejen kan også samles ved hjælpe af en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og udrul den til et rektangel (ca 30 x 40 cm). Pensl overfladen med smeltet smør.
  • Bland mozzarellaost, cheddarost, presset hvidløg, salt og persille og fordel blandingen ovenpå dejen.
  • Skær dejen ud i små firkanter, der passer nogenlunde til målene i en franskbrødsform (ca 6 x 7 cm). Husk at dejen vokser yderligere under efterhævningen.
  • Stabel firkanterne ovenpå hinanden 3-5 stykker ad gangen og stil dem på højkant i en franskbrødsform foret med bagepapir. Lad brødet efterhæve i ca. 30 minutter.
  • Bag pull apart brødet ved 180 °C (varmluft) i ca. 30 minutter, til det er gyldent og gennembagt.
  • Lad brødet afkøle let på bageristen og server det lunt.

Noter

Brødet er bedst, når det er varmt og nybagt. Evt. rester kan lunes let i ovnen eller på brødristeren. Brødet kan også fryses og lunes ved servering.