Go Back
+ servings

Pizzasnegle (gulerodsbolledej)

Hæve- og bagetid: 1 time 50 minutter
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 3 dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 spsk olie
  • 1 stor gulerod (revet)
  • dl solsikkefrø
  • 150 gr grahamsmel (kan erstattes af fuldkornsmel eller hvedemel)
  • 300 gr hvedemel (samt lidt til udrulning)
  • 2 dl tomatsauce
  • 100 gr revet ost, fx mozzarella

Sådan gør du

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olie, revet gulerod, solsikkefrø, grahamsmel og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
  • Dejen kan også samles i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  • Rul dejen ud til et rektangel (ca. 30 x 20 cm) på et meldrysset bord.
  • Fordel tomatsauce og revet ost på dejen og rul den sammen til en roulade.
  • Skær rouladen ud i 12-14 snegle og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad sneglene efterhæve i 15-30 minutter.
  • Bag sneglene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 20 minutter til de er gyldne og gennembagte.
  • Afkøl sneglene på bageristen og spis dem lune eller kold. Sneglene holder sig friske i 2-3 dage og de kan desuden fryses.

Noter

Udover tomat og ost kan man tilsætte skinke, kylling, mini pepperoni og lignende til pizzasneglene. Der kan desuden tilsættes hakkede oliven eller majs.