Go Back
+ servings
Lasagne med oksekød

Lasagne med oksekød

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 6 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 løg (hakkede)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 450-500 gr hakket oksekød
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 spsk tørret basilikum (eller oregano)
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk sukker (eller 2 spsk ketchup/sød chili sauce)
  • salt og peber

Bechamelsauce

  • 25 gr smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • ½ tsk revet muskatnød
  • salt og peber

Desuden

  • 12-16 lasagneplader
  • 75 gr revet ost (kan udelades)

Sådan gør du

  • Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri.
  • Tilsæt oksekødet og brun det godt af.
  • Tilsæt hakkede tomater og krydderier til gryden. Skyl tomatdåserne af med ca ½ dl vand og kom også tomatvandet i gryden.
  • Læg låg på gryden og lad kødsaucen simre i 15-20 minutter. Smag herefter saucen med sukker, salt og peber.

Bechamelsauce

  • Smelt smørret i en lille gryde og rør melet ud heri.
  • Tilsæt mælk og pisk godt, så der ikke dannes klumper.
  • Bring gryden i kog og lad den koge i et par minutter, så saucen tykner og evt. melsmag forsvinder. Smag til med friskrevet muskat, salt og peber.
  • Fordel et tyndt lag bechamel i bunden af et ildfast lasagnefad. Det er nemmest at bruge et firkantet fad.
  • Fordel derpå lasagneplader, kødsaucen, bechamel, indtil det hele er brugt. Slut med et lag bechamel og drys med ost på toppen.
  • Bag lasagnen ved 200 °C (varmluft) i 30-35 minutter, indtil er lasagnen er gyldenbrun og gennembagt.
  • Lad gerne lasagne hvile utildækket i 5-10 minutter, inden den skæres ud. Det giver lasagnen tid til at sætte sig, så man kan skære pænere stykker.