Go Back
+ servings
Pandekager med øl

Pandekager med øl

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 15 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 250 gr hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 dl mælk
  • 3 æg
  • 1 dl øl
  • 2 spsk olie (eller 25 gr smeltet smør)

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, salt, sukker og vaniljesukker i en skål.
  • Tilsæt mælk og pisk til en klumpfri dej.
  • Tilsæt herefter æg og øl og pisk dejen godt igennem.
  • Lige inden stegning røres olie eller smeltet smør i dejen.
  • Varm en stegepande op ved jævn varme (jeg bruger en pande på ca. 18 cm i diameter).
  • Bag pandekagerne i ca 1 minut på hver side, til de er gyldne. Bruges der en slip-let pande med teflonbelægning, kan man nøjes med det fedtstof, der er tilsat dejen. Og ellers steges pandekagerne gyldne i lidt ekstra fedtstof.
  • Server de lune pandekager med sukker og syltetøj og måske et par kugler god is.

Noter

Jeg bruger en stegepande på ca 18 cm i diameter, når jeg laver pandekager. Størrelsen på panden samt tykkelsen på pandekagerne vil naturligvis være afgørende for, hvor mange pandekager man får ud af portionen.