Go Back
+ servings

Kartoffel twistere

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 8 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 8 mellemstore kartofler (gerne med let aflang facon)
  • ½ dl olie
  • 40 gr revet parmesanost
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk tørret timian
  • træspyd

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne godt og dup dem tørre.
  • Stik et træspyd på langs igennem midten af hver kartoffel.
  • Med en lille kniv skæres hver kartoffel til en spiral ved at skære helt ind til træspyddet og rundt fra den ene ende af kartoflen til den anden. Se evt. denne her film for nærmere forklaring.
  • Træk forsigtigt kartoffelspiralerne fra hinanden uden at de går i stykker eller falder af spyddene og pensl dem med olie.
  • Rør parmesan, hvidløgspulver og timian sammen i en lille skål og drys det ud over kartoflerne.
  • Læg kartoffelspiralerne i et ildfast fad således at spyddene hviler på kanterne og kartoflerne svæver frit.
  • Sæt fadet i ovnen og bag spiralerne ved 200 °C (varmluft) i 25-30 minutter til kartoflerne er lysebrune og møre.
  • Drys evt. kartoffel-twisterne med lidt salt og server straks.