Go Back
+ servings

Peanuts (honningristede)

Bagetid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk smør
  • 1 spsk honning
  • 200 gr saltede peanuts
  • 50 gr sukker
  • salt

Sådan gør du

  • Smelt smør og honning i en gryde.
  • Tilsæt sukker og peanuts til gryden og rør det hele sammen til en klistret masse.
  • Fordel peanutsene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 190 °C (varmluft) i 10-15 minutter, indtil peanutsene er gyldne og karamelliserede. Rør rundt et par gange undervejs.
  • Tag peanutsene ud af ovnen, skrab dem over på et nyt stykke bagepapir og adskil hurtigt de varme, karamelliserede peanuts med en gaffel. Brug evt fingrene når peanutsene er lidt afkølede. Det er nemmere.
  • Drys lidt salt hen over de adskilte peanuts og rod rundt i dem, så saltet fordeles.
  • Opbevar de honningristede peanuts i en lufttæt beholder.

Noter

Man kan selvfølgelig bruge mange andre former for nødder end peanuts, fx mandler, hasselnødder, pecannødder, valnødder mm. Og man kan også bruge en blanding.