Go Back
+ servings

Bananbrød

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 1 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • ½ dl olie (eller smeltet smør)
  • 2 æg
  • 125 gr sukker
  • 2 modne bananer
  • 250 gr hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær (kan udelades)

Sådan gør du

  • Hæld olie, æg og sukker i en skål og pisk det lyst og skummende.
  • Mos eller blend bananerne og tilsæt mosen til æggeblandingen.
  • Bland hvedemel, natron, bagepulver, salt, vanilje, ingefær og kanel og vend det i dejen.
  • Fordel dejen i en franskbrødsform foret med bagepapir og bag bananbrødet ved 175 °C (alm ovnfunktion) i ca. 1 time til det er gyldent og gennembagt.
  • Lad brødet afkøle let på bageristen og server det lunt.
  • Brødet holder sig blødt og svampet i flere dage og det kan desuden fryses.

Noter

Man kan evt. pynte det afkølede bananbrød med smeltet chokolade og grofthakkede mandler eller nødder.