Go Back
+ servings

Pide med oksekød

Hæve- og bagetid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Antal: 4 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • dl vand (lillefingervarmt)
  • 1/4 pk gær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 250 gr hvedemel (samt lidt til udrulning)
  • 2 spsk olie

Oksekødsfyld

  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 1 løg (hakket)
  • 450 gr hakket oksekød
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1-2 spsk chili sauce
  • salt og peber

Desuden

  • 150 gr revet ost
  • sammenpisket æg til pensling
  • 2 spsk smør (smeltet)
  • evt. friskhakket persille og rødløg til pynt

Sådan gør du

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt salt, sukker, hvedemel og olie og ælt til en blank og smidig dej.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time. Imens tilberedes oksekødsfyldet.
  • Opvarm olien i en stor gryde og sauter hvidløg og løg heri, til de bliver klare.
  • Tilsæt hakket oksekød og brun det godt. Tilsæt herefter hakkede tomater, paprika, spidskommen og chili sauce.
  • Bring gryden i kog og lad kødsaucen simre under låg i ca 10 minutter. Smag herefter til med salt og peber.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en oval/rektangel på ca 10 x 20 cm.
  • Flyt dejstykkerne over på 2 bageplader beklædt med bagepapir og pensl kanterne på dejen med sammenpisket æg.
  • Fordel oksekødsfyldet på midten af hvert dejstykke og drys med revet ost på toppen.
  • Fold kanterne af dejen op omkring fyldet og luk til i enderne ved at knibe dejen sammen, så det kommer til at ligne en lille båd. Pensl til sidst dejen sammenpisket æg.
  • Bag ved 225 °C (varmluft) i 12-15 minutter, indtil dejen er gylden og gennembagt.
  • Pensl hver enkelt pide med lidt smeltet smør og server dem varme, evt. med friskhakket persille og rødløg i tynde både på toppen. Det er lækkert med en salat til.
  • Pide er bedst, når de er friskbagte, men man kan også spise dem kolde. De kan desuden fryses.

Noter

Pide kan fyldes med alt muligt og man behøver bestemt ikke bruge oksekød. En anden mulighed kunne være fetaost med persille og hvidløg eller ost og pepperoni.