Go Back
+ servings

Kylling i fløde-hvidvinssauce

Bagetid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 3-4 stk kyllingebryst
  • 1 spsk olie
  • 1 pk bacon i skiver (eller bacon i tern)
  • 2 løg (grofthakkede)
  • 2 dl hvidvin
  • ½ liter madlavnings- eller piskefløde
  • 100 gr revet ost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Del kyllingebrysterne i 2-3 mindre stykker og krydr godt med salt og peber.
  • Opvarm olien på en pande og brun kyllingestykkerne godt. Læg dem herefter i et ildfast fad.
  • Skær baconskiverne i mindre stykker og steg dem brune og sprøde på panden.
  • Når baconstykkerne begynder at blive brune, tilsættes løg til panden og løgene steges til de begynder at blive gyldne.
  • Tilsæt hvidvin til panden med bacon-løgblandingen og lad det koge op.
  • Herefter tilsættes fløde og saucen koges ind i et par minutter. Smag til med salt og peber.
  • Fordel saucen over kyllingestykkerne i fadet og drys med revet ost.
  • Gratiner kyllingen i ovnen ved 200 °C (varmluft) til osten er gylden og boblende.
  • Server med ris eller kartofler og dampet grønt.

Noter

Vil man gerne have lidt ekstra grønt, så kan man sautere forskellige slags grønsager på panden og fordele dem i fadet sammen med kylling og hvidvinssauce, fx porrer, forårsløg, peberfrugt og lign.