Kom mælken i en skål og udrør gæren heri
Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg, hvedemel og smør og ælt dejen til den er blank og smidig.
Man kan også lave dejen på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 1 time.
Rør blødt smør, sukker, hvedemel og kanel sammen til en blød kanelremonce.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel (ca 20 x 30 cm)
Smør remonce på dejen i et jævnt lag og fold dejen sammen på langs på midten. Rul herefter dejen ud igen, så rektanglet igen bliver ca 20 x 30 cm men nu med remonce i midten.
Skær dejen i 10 strimler á 3 cm’s bredde. Sno hver dejstrimmel et par gange og vikl den så rundt om pege- og langfinger. Slut med at trække enden på dejstrimlen ned igennem det hul i midten af snurren, som pege- og langefinger har lavet, så snurren "låses" og ikke springer op.
Læg snurrerne med lukningen nedad på 2 bageplader med bagepapir. De vokser ret meget i ovnen, så jeg lægger kun 5 stk på hver bageplade.
Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Pensl herefter med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
Bag snurrerne ved 190 °C (varmluft) i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Lad snurrerne afkøle på bageristen og spis dem lune eller kolde. De er bedst, når de er nybagte, men de kan sagtens fryses og lunes let i ovnen inden servering.