Go Back
+ servings

Kanelsnurrer

Hæve- og bagetid: 1 time 45 minutter
Samlet tid: 2 timer 25 minutter
Antal: 10 stk
Udskriv

Ingredienser

  • dl mælk (lillefingervarm)
  • ½ pk gær
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk stødt kardemomme (kan udelades)
  • 1 æg
  • 500 gr hvedemel (+ lidt til udrulning)
  • 75 gr blødt smør

Kanel remonce

  • 125 gr blødt smør
  • 125 gr sukker
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 tsk stødt kanel
  • sammenpisket æg og evt. perlesukker til pynt

Sådan gør du

  • Kom mælken i en skål og udrør gæren heri
  • Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg, hvedemel og smør og ælt dejen til den er blank og smidig.
  • Man kan også lave dejen på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 1 time.
  • Rør blødt smør, sukker, hvedemel og kanel sammen til en blød kanelremonce.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel (ca 20 x 30 cm)
  • Smør remonce på dejen i et jævnt lag og fold dejen sammen på langs på midten. Rul herefter dejen ud igen, så rektanglet igen bliver ca 20 x 30 cm men nu med remonce i midten.
  • Skær dejen i 10 strimler á 3 cm’s bredde. Sno hver dejstrimmel et par gange og vikl den så rundt om pege- og langfinger. Slut med at trække enden på dejstrimlen ned igennem det hul i midten af snurren, som pege- og langefinger har lavet, så snurren "låses" og ikke springer op.
  • Læg snurrerne med lukningen nedad på 2 bageplader med bagepapir. De vokser ret meget i ovnen, så jeg lægger kun 5 stk på hver bageplade.
  • Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Pensl herefter med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
  • Bag snurrerne ved 190 °C (varmluft) i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  • Lad snurrerne afkøle på bageristen og spis dem lune eller kolde. De er bedst, når de er nybagte, men de kan sagtens fryses og lunes let i ovnen inden servering.