Go Back
+ servings
Madplan til uge 11

Flødekartofler

Bagetid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 50 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 3-4 dl mornaysauce
  • dl piskefløde
  • frisk eller tørret timian (kan udelades eller erstattes af muskatnød)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver á ca ½ cm tykkelse.
  • Placer kartoffelskiverne i et ildfast fad - enten liggende eller opretstående.
  • Rør mornaysauce og fløde sammen og hæld blandingen over kartoflerne i fadet.
  • Drys med timian, salt og peber.
  • Bag kartoflerne ved 190 °C (varmluft) i 60-70 minutter, eller indtil toppen er gylden og kartoflerne møre. Dæk evt. fadet til med stanniol, hvis det bliver for mørkt på toppen.
  • Man kan også vælge at sænke ovnvarmen til ca 175 °C (alm. ovnfunktion) og bage kartoflerne i ca 1½ time.
  • Pynt evt. med lidt frisk timian og server.